Året som er gått, takk for 2009.

20. des
I året som er gått har det kommet mange bilder til meg fra dere valpekjøpere.  Alle bildene har jeg lagret digitalt og noen av disse har jeg samlet under.  Noen av dere har også lagt ut bilder på Favebook, og der har jeg også hentet bilder. Det første bildet av samtlige valper er fra de var ca 14 dager gamle.  Resten av bildene viser ulike situasjoner med hundene.  Noen bilder har dere sendt meg og noen har jeg hentet på Facebook.


Alias Billi


Akira


Arja


(A)Ronda


Aron


Alma


Amigo


Asterix

1. juni
I Finland feirer de sikkert ikke Pinse, får i dag har Anu fått reg. papirene på Alma.  Finland ligger en time foran oss, men mailer går fort og returmailen kom med ett flott ståbilde av Alma.  Anu forteller at Alma har badet og "svømt" sammen med Kerthu for første gang.  Bildet viser at Alma blir ei flott dame.

27. mai, og stamtavlene er sendt ut.
Alle stamtavlene er nå sendt ut til dere, og jeg håper at de ligger i postkassa deres på lørdag.  Jeg legger ut noen fine bilder som jeg har fått av valpekjøperne.  Tusen takk!


Fra v. Akira, Arja og Aron  Bildet er tatt i Spanielbua 25. mai

 
Her er Alma på teppet og Amigo som koser seg på tur.


og Aronda som har vært på sitt første sporkurs.


og Asterix som sjekker at veden er tørr og god å tygge på.

11. april, og her hjemme er det 3 valper igjen.
På onsdag reiste to valper.  Det var nr. 2, Akira og nr. 5, Aron.  Akira skal bo i Bø, men reiste videre direkte til Rauland på hyttetur.  Anne Britt og Karstein hentet henne tidlig på onsdag.  Akira skal være med Anne Britt på jobb, men først skal Anne Britt ha lang ferie sammen Akira.  Etter det får også jeg en fin anledning til å se til henne, siden Anne Britt har kontor kun få meter unne meg.  Hun har også sin arbeidsplass på Rådhuset i Nome.
Akira taklet turen til Rauland bra, sover bra om nettene og har masse å utforske ute.

Aron ble hentet av Karen og Per onsdag ettermiddag.  De hadde ikke så mange minuttene å kjøre hjem, siden de bor i Skien. Aron hadde slått seg godt til ro på kjøkkenet, men den første natta lå også Karen og Per der.  Karen har meldt seg på valpekurs i Spanielklubben og det starter den 11. mai.  På det kurset skal jeg være instruktør, så da får jeg møte Aron flere mandager på rad.  Det skal bli gøy!

På torsdag ble Amigo (nr. 7) hentet av Karianne og Øystein fra Oslo.  Amigo skal hjem til to (ikke ti, Inger) barn og en annen Springer som heter Julian.  Planen er at Amigo skal bli redningshund, for mamma og pappa er aktive med i NRO (Norsk Redningshund Organisasjon).  Amigo taklet fint møtet med både Julian og to små barn veldig godt. 

Senere på dagene ble Asterix (nr. 8) hentet av Katja og Martin.  Han reiste til Kongsberg og turen hjem gikk veldig greit.  Også natta gikk greit og Asterix kommer nok til å få mange fine år sammen med familien.  Asterix og Martin kommer sikkert til å få mange fine treningsturer sammen med og det skal ikke forundre meg mye om vi ikke får se Asterix på Agilitybanen sammen med huset datter om noen år.

På fredag formiddag ble Aronda (nr. 4) hentet av Lisbeth og Arne.  De hadde startet fra Venabufjellet kl. 05 om morgenen og var veldig spente på denne dagen.  Aronda skal være med de til Rygge der den skal bo.  Aronda skal også få være med Lisbeth jobb og så skal hun lære seg å gå blodspor sammen med Arne.  Arne har meldt seg på blodsporkurs i august i Spanielklubben i Østfold, og der skal jeg være instruktør.  Det skal bli kjempegøy på dette kurset, og spesielt moro blir det å se om Aronda følger sin mors (blod)spor.

I kveld er de tre siste valpene samlet i stua sammen med Vilja og meg.  De andre er på fjellet og jeg syntes de kan holde meg med selskap i kveld.  Ragnhild kommer hjem i morgen kveld, så får vi se da.


Hele familien samlet i senga.  Vilja deler gjerne kosekroken med de andre.

8. april
En tur til Doktor Rolf Tore med 8 valper og en voksen hund krever sitt.  Det var litt av en opplevelse for oss alle.  Det var ikke ørens lyd å høre, det eneste vi hørte var 8 valper som alle bidro med de kunne.  Men alle fikk sin microchips og veterinærattest.  Noen skulle ha vaksine, noen pass og Vilja fikk sin årlige vaksine mot Rabis.

Vi benyttet også anledningen til å veie valpene, siden kjøkkenvekta var blitt for liten.


Siste uke er 1 1/2 dag kortere, og det gjør utslag.

På kvelden var vi alle sammen i Spanielbua og hilse på Emma og Børre. Det er to Basset'er og de er akkurat passe høye så 8-uker gamle springervalper kan klatre på ryggen på de. Og der var gøy, syntes i hvertfall springerne!

3. april, og det er mindre en en uke til levering.
Vi er nå inne i den siste uka med alle valpene samlet her hos oss, og etter dette går vi inn i "den stille uka". De siste dagene har valpene vært ute hele ettermiddagen.  Jeg har laget en midl. hundegård i tilknytning til verandaen, så de har vel ca. 40 m2 å boltre seg på.  Og der går det hett for seg.  Det herjer og slåss, graver litt og så plutselig sovner de.  Ett stoffbur gjør nytten som hundehus, og der stortrives de.  I dag har de vært ute i 6 timer, og når de kom inn på plassen sin, så sovnet de alle sammen.

Om morgen når jeg kommer ned, så skal alle ut å tisse.  De står ved døra og hiver seg ut, og setter seg rett ned for å tisse.  Flinke hunder alle sammen, snart er de reinslige, tenker jeg.

Valpene ble veid i dag.  De viser en fin framgang, og det blir verre og verre å få de på vekta.  De har øket sin vekt med mellom 21 og 33 % siste uka.  Tispe 6 er den som har lagt på seg minst og tispe 2 mest.  Kullet jevner seg enda mer ut, og det er gledelig.

Det er mange mennesker innom.  Valpekjøpere og andre.  Når valpene er inne, så ligger de nede i gangen.  Der har de et stor vindu som går helt til gulvet.  Det er valpenes utsiktsvindu ut i den store verden, men også menneskenes utsiktsvindu inn til valpene.  Det er mange som kommer bort til vinduet for å kikke på valpene.

26. mars, valpene er 6 uker, og det er 2 uker til levering
Valpene vokser og blir større for hver dag som går.  De siste dagene har jeg gitt valpene mat både ute og inne så sant været tillater det.  Dessuten er de ute flere ganger om dagen, og jeg tar med meg noen av valpene på tur i "nabolaget".  Jeg tenker litt på Ole Brumm og Tigergutt's 100 meterskog.  Den ligner veldig på vår.  100 meter en veg og så bruker vi en masse tid tilbake, hvor vi må snuse, og leke i snøen, snakke med naboene og ellers utforske den store verden.
Vektkurven svinger oppover og de store valpene er blitt noe mindre i forhold til de minste.  De minste legger på seg mest, og spesielt så har hannhund 8 tatt godt innpå storebror ener'n.

 

Hannhund nr. 1

Tispe nr. 2

Tispe nr. 3

Tispe nr. 4

Hannhund nr. 5

Tispe nr. 6

Hannhund nr. 7

Hannhund nr. 8

21. mars,
Besøk fredag, besøk i går og flere besøk i dag.  Og bare hyggelige og koselige mennesker som kommer.  Både valpekjøpere og andre som bare vil inn i kikke på valpene.  Og valpene koser jeg sammen med de besøkende.  De sovner på fanget til nesten hvem som helst.
I går var valpene på langtur.  Vi flyttet de ut på verandaen ves stua.  Alle måtte bæres opp, to og to.  Og de sprang og lekte, hoppa ut i snøen etter Vilja og inn igjen.  De fikk mat ute, både valpefór og melk.  Etterpå sovnet de der de tilfeldig var.  Noen sovnet på dørstokken inn til stua.
Se bildene på Europhoto.

19. mars, valpene er 5 uker.
Valpene trives og legger godt på seg.  Og de er meget aktive, alle sammen.  De greier seg stort sett selv, Vilja er mye mindre nede blant valpene nå, enn bare for et par dager siden.  For de av dere som jeg snakket med på telefonen da, så skjønner dere at kullet endrer seg fort.  Den ene dagen er det de minste valpene som er aktive og dagen etter så har jeg lagt ut bilder av de to største som sloss om leketauet.  Livet i valpebingen endrer seg hele tiden.  Alle valpene har fått store tenner, og alle har korrekte bitt.  Vi må ha vært utrolig heldige med dette kullet, som ikke har hatt noen problemer undervegs.  Det lover godt!

Det er mange innom om dagen.  Både hundefolk og andre.  Noen er nysgjerrige naboer og andre hundevenner.  Min venn June har hatt valpene på første time i lydighet.  Og de fleste valpene satt seg ned for en liten pølsebit.  Og så fikk de belønning, og faktisk så satt de seg litt raskere neste gang.  Det syntes i alle fall  June og jeg.  June har selv en Springer hannhund og driver med aktiv lydighet.  Hun var også med og hjalp oss under fødselen.

Ang navn på valpene, så har vi landet på et kennelnavn som begynner på A.  Jeg har prøvet dette ut litt og alt annet blir egentlig bare surr.  Sarko's Aron, Sarko's Acos, er blant de navnene som har blitt nevnt på hannhundene.

Siste uke har valpene lagt på seg veldig bra.  Fra fødselen har nå den største valpen (valp 1) nesten øket sin vekt til 10 gg  fødselsvekta!  Den som har øket minst fra fødselen av har øket 7,7 gg.  Og det er tispe 6 som hele tiden har vært en stor valp.  Siste uke har valpene øket sin vekt mellom 37 og 55 %.  Tispe 6 har øket minst og hann 8 øket mest. 
Valpene spiser bra, og de kommer på innkalling alle sammen.  Belønningen er mat og det fungerer. I tillegg brukes fløyte for innkalling til mat.
Valpene sover godt om nattet.  Fra siste måltid på kvelden og til første på morgenen, er det helt stille hos valpene.  I dag tidlig når jeg kom ned, var det bare en hund å se.  De andre var vekk!
Jeg måtte rope på de og de hadde lagt seg under senga til Vilja.  Tatt med seg en avis og ordnet seg til.  Det viser seg er et sted hvor de liker å være, i tillegg til i hundehuset.

Vi ser ikke fram til å levere disse søte krabatene fra oss, men det er godt at vi har fått tak i nok hyggelige valpekjøpere.  Innerst inne, så vet jeg jo at de kommer til å få det veldig bra.

 

15. mars,
I går var valpene ute for første gang.  To korte turer ble det, og det var mye å nytt å undersøke for små valper.  Hvor mange ganger jeg talte til 8, vet jeg ikke.  Det var ikke få.  De var overalt.
Det begynner å bli betydelig mer liv nede.  Valpene har begynt å leke med hverandre og kampen om rangen har også begynt.  Knutetau er populært å bite på, og det er også søsknenes ører og haler.  Noen biter og noen hyler.
Jeg har laget et eget hundehus for valpene og der inne er det flere av de som sover.  Tispe 3 er en av de ligger mye i huset.


De to største i taulek, hann-1 og tispe-6.

13. mars, valpene er 4 uker, og det er bare 4 uker til leveringen starter.
Tiden flyr og vi merker at dagene blir kortere. Eller er det bare vi som får mer å gjøre?  Hektisk er det i alle fall.  I går ble alle veid igjen og alle vokser fint.  Størst vektøkning forrige uke har tispe 3, og da ser det ut til at hun er på veg til å ta innpå de andre.
Valpene ble sjekket i munnen og slik som det ser ut nå, når mange tenner har kommer ut,  har alle korrekt bitt.  På en av valpene må vi vente noen dager, før vi kan være sikker.
Flere av valpene har noe som kan ligne på tan farger i ansiktet, og en har tydelige tanfarger i rumpa.  Det har blitt lite bilder siste uke, men nye bilder kommer til kvelden.

 

8. mars, kvinnedagen.
I dag har hannhundkjøperne vært på besøk, tiltross for kvinnedagen! Og de siste dagene har vi hatt besøk av alle potensielle valpekjøpere.  Totalt har det vært 24 personer innom.  Vilja har oppført seg eksemplarisk overfor alle sammen, og det har også valpene gjort.
I dag har jeg også lagt ut en masse bilder på Europhoto slik at dere kan gå inn å se neste alle bildene som jeg har tatt i løpet av de siste dagene.  Jeg har sortert bildene i mapper fra 1. uke osv.  Link til dette finner dere på valpeinformasjonssiden.


Maten går ned på høykant.  Det er en fornøyelse å se hvordan de legger på seg.

5. mars, valpene er 3 uker gamle.
Da er alle valpene veid og de har fått en omgang med ormekur.  Ca 2 cm pr valp ble gitt. De fleste av valpene har fått sine jeksler og noen har også fått tenner lengre framme.  I kveld måtte alle ligge på fanget, men det var enklere for noen enn andre.  For valp nr. 5, 6 og 8 gikk det veldig greit.  Valp 5 koste seg riktig så godt på fanget og kunne sikkert ha sovnet der den lå.
Alle viser en fin vektøkning.  Siste uke har alle en økning på mellom 40-45% med unntak av valp7 som ligger på 34%.  Siden fødselen har de øket fra 252% - 323%.  gjennomsnittsvekta for kullet ligger nå på 1270 gr.  (Min første springer, Sarko veide 2300 gr. når han var 3 uker)  Sarko var jo alene i kullet og hadde nesten ikke ben, bare mage.  Han ble kalt Rulle, men ble en fin hannhund etter noen mnd.


Fra v. valp 6, (kommer stadig med der det skjer), valp 8 som gjesper og valp 5 som nær sovnet på fanget med alle fire bena i været.

4. mars, valpene er tre uker gamle.
I går var de første valpekjøperne på besøk for å se på valpene.  Vilja hilste alle velkommen ute og da var det ikke noe problem.  Det hadde det nok heller ikke blitt selv om de hadde kommet rett opp. De fikk hilse på både oss, Vilja og valpene i vårt miljø. Valpekassa står jo fremdeles på kjøkkenet, så besøkene bærer mer preg av et kaffebesøk, enn en barselvisitt.  Jeg trur at både Vilja og valpene gjør et godt inntrykk på de besøkende.
I kveld blir det veiing av alle valpene og nye vekt-statistikker blir lagt ut.  Valpene har nå så vidt begynt på Hill's Puppy.  Etter at fóret er bløtt og så en liten omgang i hurtigmix'eren er det veldig populært. Valpene spiser nå selv og det ser ut som fóret smaker veldig godt.


Fra v; Valp 6 ligger å sover med labben rundt halsen på nr. 1??,  Hill's Puppy smaker godt når det blir servert i små porsjoner i valpekassa.

27. februar, valpene har hatt besøk av "bestemor".
Hele familien Kristoffersen kom på besøk, men Birk var igjen hjemme.  Siw mente at det var alt for tidlig for far å besøke de små.  Betyr det at hun kommer igjen??  Det hadde jo vært veldig hyggelig med et skikkelig familiebilde før valpene reiser hit og dit.
Jeg tror valpene sjarmert mange i dag.  Valp 1 og 6 fikk ligge å sove litt på utsiden av valpekassen, mens de andre spiste.  Madrassen ble lagt ved siden av valpekasse.  Gjett hvem som lå på venstre side og sov.  De skal tidlig krøkes,....
PS.  Håper ikke bestemor Kjerstin i Sverige ser dette, hun som ikke liker at små valper får komme på bordet for fotografering.

26. februar, valpene er 14 dager gamle
I dag har alle valpene blitt undersøkt og veid.  Alle viser en fin vektøkning den siste uka, men de minste av valpene ligger fremdeles noe langt etter de største.  Ingen av valpene har kommet til 3 gg fødselsvekt, men flere er tett opptil.  De minste valpene har hatt størst vektøkning den siste uka.  Det betyr at de er på veg til å ta igjen de største.  Gjennomsnittsvekta er nå tett oppunder 900 gr. 

De fleste av valpene har åpnet øynene noe, og noen har åpnet de helt.  I kveld har vi også klipper klør på samtlige valper.  18 klør pr. valp, det blir 144 klør.  Det er veldig viktig for valpekjøperne å lære seg dette, og å gjøre det ofte slik at de blir fortrolig med kloklipp.  Derfor er dette noe vi øver inn allerede nå.  Litt klipp, mye kos, litt klipp og mye kos. 

 

Valp; 8 Hannhund

12. februar født kl. 22:40,

Vekt:  815 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn: 
Hvit krage med spiss bakover. liten ble på hode, Sammenhengende brun felt helt til halen.
 

Valp; 7 Hannhund

12. februar født kl. 21:32

Vekt:  939 gr.

Farge:  Sort/hvit,

Kjennetegn: 
Hvit krage med spiss framover.
En liten hvit bles, som vil bli mindre, muligens forsvinne.
Har åpnet øynene helt, går fint rundt i kassa.

Valp; 6 Tispe

12. februar født kl. 20:58,

Vekt:  976 gr.

Farge:  Lever/hvit, m/tan tegninger i rumpa.

Kjennetegn: 
Stor hvit bles i ansiktet som vil minske noe.  En slik bles hadde Vilja også, mener jeg.
Har åpnet øynene helt.
Den største av valpene når den ble født, men er blitt tatt igjen av sin storebror, 1-hann.

Valp; 5 Hannhund

12. februar født kl. 20:12,

Vekt:  947 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn: 
Veldig brun med hvit krag, men en lys tapp som peker forover. En liten hvit bles, som muligens vil forsvinne.
Har åpnet øynene helt, og krabber godt omkring. 

 

Valp; 4 Tispe

12. februar født kl. 19:20,

Vekt:  763 gr.

Farge:  Lever/hvit, tan i ansiktet

Kjennetegn: 
Bred hvit krage, Hvit belte over rumpa, to små hvite flekker på ryggen.
Har ikke begynt å åpne øynene, men går lett omkring.

Valp; 3 Tispe

12. februar født kl. 17:30,

Vekt:  862gr.

Farge:  Sort/hvit

Kjennetegn: 
Sort med bred hvit krave og hvit stripe over rumpa. Stor hvit bles i panna.
Åpner øynene helt.
Går lett rundt i valpekassa.

 

Valp; 2 Tispe

12. februar født kl. 17:18,

Vekt:  852 gr.

Farge:   Lever/hvit

Kjennetegn: 
Den lyseste tispen, og en av de minste i kullet når den ble født.
Åpner øynene så vidt.
Ei aktiv jente som går lett rundt, og er rask på plass når Vilja legger seg i valpekassa.
Bjeffer tydelig.


 

Valp; 1 Hannhund

12. februar født kl. 16:48,

Vekt:  1029 gr.

Farge:  Sort/hvit

Kjennetegn: 
Svart/hvit med en liten hvit krage, som går halvvegs opp fra v. side.
Har så vidt begynt å åpne øynene.
Veldig hissig fyr som også har begynt å bjeffe, så vidt.
Går lett rundt i valpekassa.


23. februar, valpene er 11 dager gamle
og valpene tar sine første skritt. 


Tispe nr. 5 tar sine første skritt


 
og her er tispe 3 på veg ut på kjøkkenbordet


Hannhund nr 1 kunne ikke våre dårligere han heller

19. februar, valpene er 1 uke gammel.

I formiddag flyttet jeg noe av jobben hjem, og faktisk så fikk jeg gjort noe.  Ikke så ille, tatt i betraktning av at valpekassa er 1/2 meter fra meg.  Alle valpene lå og sugde på hver sin pupp, men så la Vilja seg over på ryggen og dermed så falt alle av.  Men det tok jammen ikke så lange tiden før det var flere av valpene som hadde kravlet opp på Vilja.  Tispe 2 og 4 var blant de ivrigste og kravlet helt opp. 

Tidlig på formiddagen kravlet de fleste valpene rundt hodet til Vilja og det ser ut som hun nyter det.  Kan dere se hun smiler?

Hundene måtte også i kveld en tur på vekta.  Og gjennomsnittet på valpene har nå passert 600 gr. 5-Hannhund har øket sin vekt med 100% på en uke og 8-Hannhund har bare øket sin vekt med 57%.  Forskjellen er blitt stor, så vi startet tilleggsfóring på noen av valpene for noen dager siden.  Ragnhild er litt bekymret, og har tatt seg av dette.

17. februar, valpene er 5 dager gamle.


Tispe 6, Hannhund 7 og 8 ligger og koser seg sammen.                            Tispe 3 og 4 søker samhold i valpekassa

 
Tispe 3, som vi kaller for Sisu, reiser etter all sansynlighet til Finland for å bli sporhund.


Hannhund 1 og tispe 2


Av og til legger Vilja seg på ryggen og da hiver Hannhund 1 og Tispe 3 og 4 seg på.
Hannhunden er nest størst i kullet og tispene var av de minste, men de legger også godt på seg nå.

Alle Valpene legger nå på seg.  Vektøkning svinger noe fra dag til dag, og er forskjellig fra hund til hund.  Vi veier nå hver dag, men legger ikke ut statistikken før torsdag.  En gang i uka vil jeg oppdatere vekter på nettet.
Vilja og Valpene ligger fremdeles på kjøkkenet og skal bli her noen dager.  Og her er også vi!  Her lages det mat, her spises det, her soves det middag, her oppdateres hjemmesider og her ser vi på TV.  Et riktig "allrom"!
I dag når jeg skulle sove middag på gulvet kom Vilja og la seg ved siden av meg slik hun alltid har gjort.  Det er godt å vite at hun ikke blåser fullstendig i meg, selv om hun har fått valper.

15. februar, valpene er 3 dager gamle


                    Tispe 6                                                                            Hannhund 1 som suger                                                            De tre sorte/hvite og tispe 4

I dag er ikke alle valpene blitt veid. Kun ett par av de minste har vært på vekta og de legger nå godt på seg.  I morgen skal alle på vekta igjen og da tenker jeg at de har lagt på seg.  Vi har litt problemer med den ene spenen, men med god menneskehjelp, så er den blitt tømt godt nå i kveld.  Vilja har i dag fått godt med havrevelling, etter tips fra Inger.  Og det smakte godt.  Den gikk ned på høykant.
Det er tydelig at mange følger med på siden min, for det ringer stadig nye som er interessert i hund.  Og noen ringer og spør om jeg ikke snart skal legge ut nye bilder.  Til alle nye, så setter jeg pris på om de har mulighet for å sende meg mail, fortelle litt om seg selv og hva de har tenkt med hunden.  En hund bør aktiviseres på en eller annen måte, da blir den stimulert og vil være enklere å ha med å gjøre i hverdagen.

14. februar, valpene er 2 dager gamle.

Alle valpene har det veldig bra, og alle vokser.  Noen mer enn andre, men Ragnhild passer godt på at alle får nok mat.  Hun har allerede ett par stykker som hun holder øye med, og en som i alle fall greier seg selv (hann 1).
I dag kom jeg meg ut av kjøkkenet, og ut av huset, for første gang på 2 døgn.  Har egentlig ikke følt behovet for å flytte så særlig på meg. Har det bra her jeg er. Men noen sekker med ved måtte fylles nede hos svigermor, så den jobben tok jeg.
Når jeg kom tilbake, så tok jeg en liten tur med Vilja rundt jordet.  Hun ble villig med ut.  Båndtvang tar vi ikke så veldig nøye akkurat nå, så Vilja fikk strekke ut litt.  På hjemvegen gikk hun foran og lurte nok på om ikke jeg også hadde det travelt.  Det hadde hun.
Det ringer potensielle valpekjøpere hver dag.  Mange har fulgt med på min hjemmeside et par dager.  Det er flott at jeg (eller Vilja) skaper hygge i mange hjem.  Både store og små er engasjerte, og en av valpene har allerede fått navnet Happy!  Ett flott navn på en Springer Spaniel.  Det sier alt!
I kveld kom Vilja og ville ligge på fanget mitt, slik hun har det for vane når jeg setter meg ned.  Og når kameraet ligger klart, så kunne ikke Ragnhild dy seg. 
Husk; All dogs are pets. Springer Spaniels are family!


Alle spiser og koser seg, og de sover som bare det, (innimellom.) Klikk på bildet for større bilde.

 

13. februar, Valpene er 1dag gamle.
Hvilket døgn vi har vært gjennom?  Vilja fikk jo 8 valper og alle var velskapte.  Ett døgn etterpå så ser det ut til at alle tar til seg melk. Det er normalt av vekta går noe ned etter en fødsel, før den øker etter hvert.  Tabellen viser at alle unatt en valp har fått fødselsvekten sin tilbake.
Vilja har knapt vært ute av valpekassa i dag,  kun ett par korte turer ut for å gjøre fra seg.  Men matlysten som hun beholdt under hele svangerskapet, fortsetter for fullt. Hun er jo en springer.!
Og interessen på hjemmesida mi har vært stor.  128 treff den 12. og til nå har jeg 175 treff i kveld. (kl. 22:30)  Jeg har ikke vært ute av huset i dag.  Har sittet ved valpekassa og kikket og kikket.  Jeg husker Marian sa; "Jeg får ikke gjort noen ting.  Sitter bare å kikker på valpene".  Det gjør jeg også, Marian, jeg bare sitter å ser på valpene.  Det er så fasinerende.
Jeg tenkte at jeg skulle få lagt inn noen ansiktsbilder i kveld, men det får bli i morgen.

Vekttabell:

Valp nr.

Tidspunkt:

Fødselsdag:

Dag 1 Dag 2 Uke 1 Uke 2 Uke 3 Uke 4 Uke 5 Uke 6 Uke 7 Uke 8
1 Hannhund 16:48 344 357 376 669 1020            
2 Tispe 17:18 316 319 366 578 852            
3 Tispe 17:30 343 352 365 592 862            
4 Tispe 19:20 314 306 320 504 763            
5 Hannhund 20:12 322 340 371 644 947            
6 Tispe 20:58 358 380 421 673 976            
7 Hannhund 21:32 320 344 372 625 939            
8 Hannhund 22:40 333 334 347 522 815            
Valp; 8 Hannhund

12. februar født kl. 22:40,

Vekt:  333 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn: 
Hvit krage med spiss bakover.
 

Valp; 7 Hannhund

12. februar født kl. 21:32

Vekt:  320 gr.

Farge:  Sort/hvit

Kjennetegn: 
Hvit krage med spiss framover.
En liten hvit bles, som vil bli mindre, muligens forsvinne.

Valp; 6 Tispe

12. februar født kl. 20:58,

Vekt:  355 gr.

Farge:  Lever/hvit,

Kjennetegn: 
Stor hvit bles i ansiktet som vil minske noe.  En slik bles hadde Vilja også, mener jeg.

Valp; 5 Hannhund

12. februar født kl. 20:12,

Vekt:  322 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn: 
Veldig brun med hvit krag. En liten hvit bles, som muligens vil forsvinne.

 

Valp; 4 Tispe

12. februar født kl. 19:20,

Vekt:  314 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn: 
Bred hvit krage, Hvit belte over rumpa, liten hvit flekk.

Valp; 3 Tispe

12. februar født kl. 17:30,

Vekt:  343 gr.

Farge:  Sort/hvit

Kjennetegn: 
Sort med bred hvit krave og hvit stripe over rumpa. Stor hvit bles i panna.

Valp; 2 Tispe

12. februar født kl. 17:18,

Vekt:  316 gr.

Farge:   Lever/hvit

Kjennetegn: 
Veldig flekkete, tan??

Valp; 1 Hannhund

12. februar født kl. 16:48,

Vekt:  344 gr.

Farge:  Sort/hvit

Kjennetegn: 
Svart/hvit med en liten hvit krage, som går halvvegs opp fra v. side. Han finner puppen fint, suger og er meget aktiv.
Det er den som ligner sin mor på en prikk.

Den første valpen er kommet!

12. februar (dag 59)
Ja, nå er vi i gang....I går kveld kl. 23:30 var temp. på Vilja 37,0 og i dag morges var den kommet ned i 36,4.  Da bør det skje mye her i løpet av de neste 12 timene. Det neste døgnet kommer vi nok aldri til å glemme.


Vilja er klar, og det har jammen vi også vært de siste to mnd.

10. februar (dag 57)
Vilja er kjempesprek!  Selv om hun nå veier 28,8 kg og måler 81 cm rundt magen, så er hun jammen sprek.  Vi har akkurat vært ute å gått en liten luftetur, og hun springer og hopper ut i løs snø for å gjøre fra seg.  Vi har startet med å måle temperaturer flere ganger om dagen og hittil har den ligget helt konstant på 37,6 °C.  Det er helt normalt!
Interessen fra potensielle valpekjøpere er stigende.  Noen har skaffet seg hund andre steder i mellomtiden, og andre har bekreftet at de gjerne vil ha valp fra oss.  I løpet av en ukes tid nå så vil mye være klarere.

8. februar (dag 55)
Dette har vært en kjempefin helg.  Snøvær på lørdag, med hundeutstilling og besøk av potensielle valpekjøpere.  Vilja var utom en liten tur, og sjarmerte muligens noen?? Møtet var bare positivt fra min side.  Ingen skilte seg negativt ut.
I dag har det vært et nydelig vintervær.  Sol og skikkelig gammeldags vinter.  Jeg tok noen bilder av Vilja i snøen, og hun er jammen sprek.  Vi var borte hos nabo Dachs'en og Vilja inviterte til lek.  Daisy tok imot invitasjonen og de lekte sammen.

Hun springer av gårde og leker i snøen.  Vi skulle ikke tro at hun bare har en uke igjen.  Valpekassa til Dogwise er ok. Jeg tok en liten middagslur i den i dag, og den er jammen ikke så ille.  Men det er klart, når Vilja ligger ved siden av, så ligger en alltid godt.....
Ellers så er det kommet melk i puppene og valpene kjenner vi hele tiden.  Wenche Farstad så på Vilja i går og sa;  Der er det minst syv, når dun er så bred så ligger det en på hver side og fem i midten.  Wenche er jo veterinær og vet hav hun snakker om. Vi får se.

3. februar (49)
I dag er det 7 uker (49 dager) siden Vilja ble parret.  Nå veier hun 27 kilo og har ett omkretsmål på 76 cm.  Det er rimelig stort.  Da hun var 3,5 uke på veg veide hun 22,6 kg!  Matlysten er på topp og hun er rimelig sprek, selv om hun liker å "ta livet med ro."  Jeg forer flere ganger om dagen, og forsøker å ikke øke rasjonen så veldig mye.  Jeg regner med at hun trenger mer energi nå, men samtidig så er det viktig at hun ikke blir overvektig.  De sier at man skal kjenne noe liv i magen fra 7 ukers tiden, og jeg syntes at jeg kjenner noe der nede.  Men det er jo rart hva man kjenner, når man gjerne vil kjenne noe.

26. januar
"Birk er øyenlyst i dag, igjen.  Birk ble i dag øyenlyst av veterinær Kristin Lange ved Jessheim Dyreklinikk. Resultatet er FRI!! (på alle punkter).  Nok en gang fortalte hun hvor flott og perfekt hun syntes Birk er, noe som varmer en matmor."
Dette er sitat fra Birks dagbok, og jammen varmer det noen i Telemark også.

23. januar
Denne helga er vi på fjellet og koser oss.  Vilja er fin form, men veldig bedagelig.  Hun har begynt å legge seg ut og vi kan tydelig kjenne at det er noe inni magen hennes. Appetitten hennes er bra, hun spiser godt.  Vi har nå holdt på med valpefór en ukes tid og det glir ned på høykant. I tillegg har vi innført en kveldsrituale.  Vilja skal da ha meg med inn på kontoret hvor hun da får noen godbiten hver kveld.
Valpekasse og fødselssett er bestilt, og da begynner det meste å komme på plass.  Jeg får stadig henvendelser fra potensielle valpekjøpere og forsøker å informere de via mail av og til.

13. januar
Denne uken har Vilja startet på overgang til valpefór.  Som drektig, og senere diende tispe vil hun gå på valpefór framover.  Hun har nå 5 uker igjen til termin som er 17. februar.  Matlysten er ikke helt på topp om dagen, men hun spiser da maten opp.  Jeg syntes at hun liker å ta livet litt mer med ro enn vanlig, men det er muligens bare noe jeg syntes.  Selv har jeg blitt angrepet av influensa, så muligens noe av forklaringen ligger der.

9. januar
I dag, på Viljas 3-års dag, har vi vært hos Rolf Tore (veterinær).  Han kunne konstatere at Vilja har minst 5 valper, og antagelig er det flere. (Noen ganger MANGE fler, sier bestemor Kerstin i Sverige.)  Vilja ble parret med Birk, Zelinis Jesus Christ Superstar, den 15. desember og dette har gitt resultater.  Vilja har forandret totalt karakter de siste ukene.  Nå er hun godt fornøyd med en liten tur rundt "jordet". Hun elsker å ligge under/eller over ovnen, ikke bare ved vedovnene, men jammen også panelovnene.  Nå starter forberedelsene til valping.  Vi håper på trivelige, familievennlige valper med et pent utseende og et trivelig gemytt.  Valpene vil nok være full av jaktlyst og egner seg både som familiehunder, brukshunder og de vil nok også hevde seg meget bra i utstillingsringen.  Jammen gleder vi oss til vårt første kull på kennel Sarko.